Suge seg fast

Gjennom riktig posisjonering fra starten, kan du hindre Amme problemer som såre brystvorter, mangel på melk osv, og etter noen dagers trening kan du også nyte ammingen. Vær oppmerksom på følgende punkter:

barnet suger seg fast

Riktig plassering av brystet

Brystet holdes med den andre hånden, med fire fingre som støtter den fra undersiden. Tommelen er plassert over areola. Huden er forsiktig skjøvet frem til å strekke areola og å hjelpe barnet å ta så mye av brystvev inn i munnen sin som mulig.


Den riktige måten å ta tak i brystvorten og areola

Ved hjelp av brystvorten å kile barnets underleppe vil gjøre at han/hun åpner sin munn. Som en konsekvens, blir brystvorten sentrert i midten av munnen, og barnet vil raskt suge seg fast. Når haken og spissen av nesen berører bryst, er brystvorten dypt i ganen på babyen, og de ​​øvre og nedre lepper er foldet utover. Dersom barnet har blitt riktig plassert vil ammingen gå raskt og effektivt.

Babyen trekkes mot brystet - ikke brystet mot babyen! Hvis det gjør vondt helt i starten da er babyen sannsynligvis ikke riktig plassert.


Slipp babyen forsiktig fra brystet

Når du ønsker å fjerne barnet fra brystet, anbefaler vi å løsne vakuumet først ved å skyve en finger mellom bryst og hjørnet av babyens munn (Bilde 6). Imidlertid, i de fleste tilfeller vil babyen, når den er full, slippe brystet på egen hånd.

TILBAKE AMMING GÅ VIDERE