Ammestillinger

Riktig plassering av mor og baby

En komfortabel posisjon for mor og riktig plassering av barnet bidrar vesentlig til vellykket amming. Derfor er det ikke så viktig om du ammer liggende eller sittende. Imidlertid anbefales det at du endrer amme posisjone i løpet av dagen for å lindre brystvortene og å jevnlig tømme brystene. En ammepute gjør amming komfortabelt. Det gir lindring, og du unngår vekten av babyen din med musklene dine, i stedet får armen hvilt seg på puten. Puten tjener som en støtte for mors arm, men er ikke en pute for hodet av babyen.

Amme Stillinger

Ved å holde barnet ditt, kan du kontrollere plasseringen bedre. Dette betyr at du må holde babyen slik at:

den ligger magen mot magen med moren (øre, skulder og hofte former en linje)

  • munnen er i samme høyde som brystvorten
  • armen til mor er støttet, og skuldrene er avslappet
  • spissen av nesen og haken på babyen berører brystet under hele ammingen

Amming i sittende stilling

Barnet ligger: (Bilde 1,2 og 3)

Baksiden av barnet hviler på underarmen, hånden din støtter hodet, og bena er strukket ut bak deg. Sugingen av et nyfødt barn i denne stilling lett kan måles og kontrolleres. Denne stillingen er spesielt anbefalt i begynnelsen av ammeperioden. Det er spesielt egnet for amming av tvillinger, premature babyer, etter et keisersnitt eller når barnet er forkjølet. (Bilde 4)

Den klassiske vugge posisjonen:

Barnet ligger på sin side i mors arm (i det såkalte "vugge posisjonen') slik at hele kroppen er vendt mot moren. Hånden hennes støtter barnet. (Bilde 3)

Amming i liggende posisjon

Liggende posisjon: (Bilde 5 og 6)

Du og babyen din ligger svært tett sammen på sidene, mage til mage. Denne Amme posisjonen anbefales spesielt om natten eller når du ønsker å slappe av mens du ammer i løpet av dagen. 

TILBAKE AMMING GÅ VIDERE